Börtönbüntetés járhat az anális és orális szexért Michiganben

Bár a legtöbb állam már elvetette az ehhez hasonló törvényeket – hiszen azok szembemennek az alkotmánnyal -, Michigan egy a néhány közül, amelyekben még középkori állapotok uralkodnak ezen a téren.

Ez ráadásul azért történhetett meg, mert egy állatkínzás elleni törvénnyel egy csomagban található a szodómiát tiltó rész. A Logan’s Law nevet viselő csomag kérdéses része a következőképpen hangzik:

„Az az illető, aki akár emberrel, akár állattal undorító, gyűlöletes és természetellenes tettet visz véghez, bűncselekményt követ el [amiért akár 15 év börtönbüntetést is kaphat].”

Így aztán technikailag büntethető az orális és anális szex két ember között is, legyen akár szó hetero- vagy homoszexuális párról. Na, nem mintha számítana, hogy milyen szexuális beállítottságú emberekre vonatkozik a törvény (a leírásokból úgy tűnik, a törvényalkotók külön köszönetre tartanak igényt azért, hogy nem tiltják a melegek közti szexuális aktust).

Felmerül a kérdés, hogy miért nem lehet egyszerűen kiszedni azt a részt, amely az emberekre is utal. Az állatkínzás rossz, az orális és anális szexről pedig mindenki szépen eldöntheti, hogy szeretné-e gyakorolni. A dolog persze nem ilyen egyszerű, a döntéshozók valamiért nem szeretnek beszélni a szexualitásról.

A törvényt keresztülvivő Rick Jones szenátor elmondta: ha megpróbálna ezzel a résszel foglalkozni, az egész állatkínzás elleni törvénynek búcsút mondhatna.

„Senki nem akar belenyúlni. Fel sem akarom hozni a témát, mert tudom, hogy mi történne. Mindkét oldal elkezdene üvölteni és óriási balhé lenne belőle […]” – mondta el Jones.

Beszélt arról is, hogy szerinte úgy lehetne megoldani az ügyet, ha egy átfogó törvénnyel minden, az alkotmányba ütköző vonatkozást törölnének. Ahhoz meg ugyebár kinek van kedve?

„[Ez a megoldás] talán valami olyasmi lenne, amire szavaznék is, de megkockáztatom-e, hogy a mindenki által követelt kutyás törvény nem megy emiatt át? Nem.”

Helyes. Maradjon csak illegális az orális és anális szex két ember között. Ja, és örüljünk, hogy a homoszexualitást nem tiltják.

Fotó: Flickr

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez