Ha turbánban utazik, könnyen lemaradhat a gépről

Az általánosító és rasszista hozzáállásnak köszönhetően néha elég csupán annyi, hogy egy turbánt viselünk, és máris előfordulhat, hogy nem engednek fel a gépre. Van, hogy semmiféle értelmezhető indoklást nem adnak, csupán annyit, hogy a fejfedő viselése miatt nem léphet az utazó a fedélzetre.

Ráadásul nemcsak a közemberrel esik meg az ilyen, a hírességeket sem kímélik az indokolatlan megkülönböztetéssel. Mondjuk ezt akár vehetnénk pozitívumnak is, legalább ugyanolyan rasszisták mindenkivel szemben. Az esélyegyenlőség fellegvára.

Waris Ahluwalia egy indiai-amerikai férfi, akit modellként a Gap reklámokból ismerhetünk, de Wes Anderson néhány filmjében is játszott, például a The Grand Budapest Hotelben.

Ahluwalia a Twitterre töltött fel egy képet, melyen turbánban, jegyével a kezében látszik. A leírásból kiderül, hogy éppen New York-ba tartott Mexikóvárosból, de nem engedték fel a gépre. Természetesen elég nagy port kavart az interneten a dolog, több híresség is megosztotta Ahluwalia bejegyzését.

turbán

Nem ez az első elhíresült eset, még tavaly decemberben történt, hogy egy tizenegy fős muszlim család tagjait nem engedték repülni. Így aztán buktak 13 ezer dollárt (3,6 millió forint) és a kiruccanást Disneylandbe.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez