Itt a világ legolcsóbb okostelefonja – újonnan alig ezer forint

A Noida székhelyű Ringing Bells kiadta a világ legolcsóbb okostelefonját Indiában. A telefon körülbelül ezer forintba kerül.

India a közelmúltban lett a világ második legnagyobb okostelefon piaca Kína után, megelőzve az Egyesült Államokat. Az országban már egy ideje megy az ár-érték rivalizálás a hazai és kínai készülékek között  – vannak kínai gyártók,  például a nemzetközi piacon már jól ismert (itthon még inkább marginális) Yiaome, amelyik nagyon aktív az indiai piacon A merészen könnyen megfizethető telefon bevezetése tovább katalizálja a piacot, és segít abban, hogy az indiaiak milliói online legyenek.

A Freedom 251-et hivatalosan Új-Delhiben mutatják be. A társaság honlapja alapján a készülék egy 4 hüvelykes kijelzővel bíró, 1,3 GHz-es négymagos processzorral, 1 GB Rammal, 8 GB belső memóriával, 3,2 megapixeles hátsó, és 0,3 megapixeles elülső kamerával, valamint egy 1450 mAh-s akkumulátorral felszerelt okoskészülék. Paraméterei alapján tehát egy átlagos márkás készülékkel vetekszik.

Indiában persze nem ez az egyetlen cég, mely olcsó, mindenki számára elérhető okostelefont kínál, ami tovább duzzasztja a hazai piacot. India tehát jó úton halad efelé, hogy 0-24-ben online legyen.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez