Éhínség pusztít Ugandában

Több ezer embert fenyeget az éhínség Ugadában, Karamoja kistérségben.

A szárazság komoly élelmiszerválságot okozott, így az alultápláltak aránya jelentősen megnőtt a régióban. Kiapadtak a vízforrások, elszáradt minden, a termőföldek jelentős része elpusztult, a terméshozam mérhetetlenül alacsony. Az élelmiszerárak jelentős növekedése is gondot okoz, több, ugandai szinten „mérsékelten szegény” családot is a tönk szélére sodort.

éhhalál

Uganda egyik legszegényebb régiójában, az északkeleti Karamojában jelenleg nagyjából egymillió ember helyzete igényel segítséget. Az elmúlt hónapban már tizenegy ember halálát jelentették Kathile, Lodike, Lolelia és Loyore megyében – erősítette meg a szörnyű hírt Simon Lolim, Kaabong kerületi biztosa.

Tisztában vannak a problémával, de a tavaly decemberben érkezett állami élelmezési segély nem jutott el minden családhoz.

Amíg a világ egy részén az elhízás, a túlsúly okoz problémát, addig a nagyobbik részén az éhínség, az éhhalál. A Magyar Afrika Társaság (AHU ) működése során évek óta jelentős támogatója Afrikának, a halmozottan hátrányos helyzetű afrikai országok számára hosszú távú megoldást nyújtó támogatási programokat szervez. A www.ahu.hu internetes oldalon lehet tájékozódni az éves programokról, ha úgy érezzük, hogy a jótékonykodás, a karitatív segítség nem áll tőlünk távol.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez