Már a roncsokat keresik az egyiptomi Airbus eltűnése után

Az EgyptAir 804-es járata hajnalban tűnt el a radarok képrenyőjéről, úton Párizsból Kairóba, 56 utassal és 10 főnyi személyzettel. Az egyiptomi légiforgalmi hatóságok már biztosra veszik, hogy lezuhant.

Az Airbus A320-as egyiptomi idő szerint háromnegyed 3-kor tűnt el, akkor több mint 11 ezer méter magasan repült a Földközi-tenger felett.

A fedélzetén az 56 utasból egy kisgyerek és két kisbaba volt, 30-an egyiptomiak, 15-en franciák, ketten irakiak, egy-egy brit, belga, szudáni, csádi, portugál, algériai, kanadai, szaúdi és kuvaiti.

Az idő tiszta és nyugodt volt, az Al Arabiya hírtelevízió szerint a gép már 15 kilométer mélyen egyiptomi légtérben járt.

A helyet most az egyiptomi légierő gépei vizsgálják át, a görög hatóságok is segítenek a kutatásban.

Az egyiptomi polgári repülési miniszter, Sharif Fathy megszakította dzsiddai látogatását, és hazatért Kairóba, hogy onnét kövesse a helyzetet. Ő számolt be arról, hogy hajnali 2:26-kor már érkezett segélykérő jelzés a gépről, melynek kapitánya egyébként tapasztalt pilóta, 6 ezer repült órával a háta mögött. A görög légiirányítók Kea szigete fölött beszéltek is vele, valószínűleg ők voltak az utolsók. Akkor a Reuters értesülése szerint nem esett szó semmilyen problémáról.

A Boeing 737-es általában 4 óra 20 perc alatt teszi meg a Párizs és Kairó közötti 3 ezer kilométert, hajnali 3 óra 5-kor érkezik Kairóba. A mostani, MS804-es járat 15 perccel később szállt fel a tervezettnél.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez