90 évet kapott a diákjait szexuálisan molesztáló tanár

Az általános iskolai tanár 10 fiút molesztált, mindegyikért külön-külön 9 év letöltendő börtönbüntetést kapott – írja a nation.co.ke

Egy kenyai bentlakásos iskolában, Kiharuban tanított John Gichia Mugi, aki 13 és 16 év közötti fiúkat molesztált a suliban. A 23 éves tanár súlyos tetteire azután derült fény, miután a szülői értekezlet után egyik áldozata mindenáron haza akart menni szüleivel. Az iskola először hezitált, majd miután megkérdezték tőle, hogy mégis mért akar elmenni, a fiú elmondta, mik történtek vele és társaival az iskolában. Mugi, miután megtudta, hogy fény derült tetteire, megpróbált elmenekülni, de végül elfogták.

További 10 diák ált elő hasonló történetekkel. Az egyiket azonban kizárta a bíróság bizonyíték hiányában. A 23 éves pedagógus azonban a bíróság előtt mindvégig tagadta bűnösségét. Az áldozatai ugyanis azt mondták, hogy Mugi éjszakánként molesztálta őket a hálószobáikban. A tanár azonban azzal próbált védekezni, hogy ő hithű keresztény, a diákokat pedig azzal vádolta, hogy leakarják járatni, ezért fogtak össze ellene.

Az áldozatokat végül orvosok és pszichológusok is megvizsgálták, akik elmondták, hogy tényleg szexuális bűncselekmény áldozatai voltak, de túlzás lenne azt állítani, hogy durva molesztáláson mentek volna keresztül.

A bíróság végül 90 év börtönre ítélte a 23 éves tanárt, aki összetört az ítélet kihirdetése után. Mugi ugyanis legkorábban 113 éves korábban szabadulhatna a börtönből.

 

Kép:nation.co.ke

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez