Juncker: erősödni fognak a németek

Az Európai Bizottság elnöke szerint ahogy eddig sem Londonból diktáltak az EU-nak, most sem fogja átvenni az irányítást a Párizs-Berlin-Madrid-tengely, de szerinte Németország “központi, vagy még annál is jelentősebb szerepet fog játszani az Európai Unióban.

A Bild című német napilapnak nyilatkozva a luxemburgi politikus arra az álláspontra helyezkedett, hogy Németország “központi, vagy még annál is jelentősebb szerepet fog játszani az Európai Unióban”.

Azokra a félelmekre, hogy a jövőben Párizs-Berlin-Madrid-tengely irányítja majd Európát, Juncker úgy reagált, hogy eddig sem Londonból diktáltak az EU-nak, most sem fogja semmilyen trió átvenni az irányítást.

Juncker rámutatott, hogy az EU-nak javára kell fordítania a történteket, “okosabban kell kikerülnie a helyzetből”.

Kiemelte: a soron következő uniós csúcson szót kell ejteni arról, hogy Európa hogyan tudna jobban válaszolni az emberek aggodalmaira, és hogyan lehet egyesült erővel és hatékonyan útját állni a populista mozgalmaknak.

Jean-Claude Juncker szerint részben David Cameron is felelős a referendum kimeneteléért.

“Ha valaki hétfőtől szombatig Európát szidja, akkor vasárnap aligha fogják róla elhinni, hogy meggyőződéses európai” – fogalmazott az Európai Bizottság elnöke.

Kép: flickr

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez