Különös turisták lepték el a várost az éjszakában

Indiában általában a kóbor állatokon nem lepődik meg senki. Azonban Junagadh településen a lakosok mégis ezt tették.

Mrunal Joshi egy napon arra kelt, hogy az állatsereglet eltér a megszokottól: nem marhacsordák és kóbor kutyák rohangáltak mindenfelé, hanem egyenesen az állatok királyai érkeztek meg. A lakosok megdöbbenésére kilenc ázsiai oroszlán csatangolt keresztül a lakott területen. A városnézésre magukkal hozták három kölyküket is. Az állatok 3 és fél kilométeren belülre sétáltak a városban, tehát nemcsak a szélét közelítették meg: kíváncsiak voltak a turistalátványosságokra is.

Egy másik lakos éjjel 2:30 körül szúrta ki őket, amikor felkelt, hogy könnyítsen magán.

„Nem hittem a szememnek: oroszlánok sétáltak el az úton a házam előtt” – mondta.

i ndtvimg_1468385839

Telefonjával gyorsan egy „macskás videót” is készített. A különös vendégek mindent jól megnéztek maguknak: sűrűn lakott területeket, iskolákat, a kórházat és egyéb épületeket. Az oroszlánok általában nem merészkednek be a városba: állítólag ez az első olyan eset, hogy ilyen mélyen a városban látták őket. Nagyjából 10 ezer ember él azon a területen, ahol átvándoroltak.

A felbátorodott oroszlánok természetesen elsétáltak a történelmi Ashoka-kő emlékműig is, ami pont a vadon élő állatok védelmére hívja fel az emberek figyelmét. A kőbe vésett törvényeket 1800 évvel ezelőtt készítették.

Közel egy órás városnézés után visszatértek a közeli erdős területre, a Gingar Vadasparkba, ahol körülbelül 45 oroszlán él, 17 ezer hektáros területen. Junagadh mindössze két kilométerre található ennek szélétől.

„Mivel a populáció növekszik, különösen a monszun idején nem zárható ki hasonló látogatás a jövőben” – mondják a szakértők.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez