Relaxáló masszázst kínált kárpótlásként a megerőszakolt doktornőnek a brit utazási iroda

Arra ébredtem, hogy valaki fojtogat és meg akar erőszakolni – mesélte rémes turistaemlékét a 45 éves doktornő a brit Daily Mailnek. Georgina Mortimer feladta azt a jogát, mely hasonló esetekben névtelenséget biztosít az áldozatoknak.

Beperelte a céget, mely tagadja, hogy hibát követett volna el. Ha a bíróság a megerőszakolt doktornőnek ad igazat, akkor az precedensértékű lehet, hiszen kimondja az utazást szervező iroda felelősségét az ilyen ügyekben.

Mi történt Santa Lucia szigetén a karib-tengeri álomút során? A Girls for Sail egy speciális utazási iroda, mely csakis a szebbik nem képviselőinek szervez utakat, melyek során megtanulhatnak vitorlázni. A 45 éves kétgyermekes doktornő ezért is választotta ezt az irodát, mert úgy érezte: itt egyedül is teljes biztonságban lesz. Tévedett. Brutálisan megerőszakolták abban a szállodában, mely a turistairoda tulajdona Santa Lucia szigetén. Amikor panaszt tett, akkor csak arra kérték: ne szóljon a többieknek! Ne rontsa a nyaralás hangulatát! Saját maga ment el a brit konzulátusra, hogy bejelentse a bűntényt, és utána azonnal hazautazott.

Rögtön írt az utazást szervező irodának, és kártérítést követett. Válaszul kapott egy levelet, mely egy reklámfüzet mellett azt az ajánlatot tartalmazta: menjen el a kedvenc masszázsszalonjába, és ott kérjen relaxáló masszázst és manikűrt. Az iroda majd kifizeti, és reméli: ezzel le is zárul az ügy. Nem így történt. A 45 éves doktornő neves ügyvédet fogadott, és pert indított az álomutazást szervező iroda ellen. Az ügyvéd kiderítette: már voltak hasonló esetek Santa Lucia szigetén, de erről persze a turistairoda elmulasztotta tájékoztatni ügyfeleit. Nagy-Britanniában most sokan várják kíváncsian a bírósági döntést, hiszen eldőlhet: kit terhel a felelősség akkor, ha egy nőt megerőszakolnak a szállodai ágyában az álomutazás során.

Kép: pixabay

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez