Burkatilalom Németországban

Mindenki mutassa meg az arcát! Nyílt társadalomban ez az együttélés alapja! – hangsúlyozza Németország belügyminisztere. Thomas de Maiziere azt javasolja: az arcot elfedő viselet ne legyen megengedhető a bölcsődékben, iskolákban, egyetemeken és a közszolgálati intézményekben. Ezenkívül autót se vezethessen senki burkában!

A Németországban élő muzulmánok tanácsa szerint csak elvétve találni olyan nőt német földön, aki burkát viselne. A belügyminiszter elképzelése szerint nemcsak a burka, de minden olyan viselet tilos lesz az imént jelzett terülteken, amely az arcot elfedi. A személyazonosság megállapítása igen nehéz a burka alatt. Márpedig ez döntő fontosságú lehet terrorakciók esetében.

Korábban a belügyminiszter a burka teljes tilalmát javasolta, de alkotmányjogászok rámutattak arra, hogy ez nem lenne összeegyeztethető Németország alkotmányával. Ezért a burka tilalma csak az érintett területekre vonatkozna, és ez is csak akkor, ha a parlament megszavazza. Erre ősszel kerülhet sor, amikor a parlamentnek amúgy is foglalkoznia kell a Németországba érkezett menekültekkel, akiknek döntő többsége muzulmán.

Fotó: Pixabay

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez