Uganda a legvonzóbb afrikai célország letelepedőknek

A The InterNations Survey Expat felmérése szerint Uganda a legvonzóbb afrikai célországgá nőtte ki magát azok között, akik új országban kívánnak letelepedni.

A felmérésben több, mint 14.000 válaszadó és 191 célország vett részt. A 2016-os év legnagyobb nyertese Vietnam, Uganda és Finnország lett. A vesztesek közé idén az Egyesült Arab Emírségeket, Indonéziát és Honkongot sorolják.

Uganda a 25. helyet szerezte meg, Afrikából az elsőt.

A szempontrendszer meglehetősen összetett, vizsgálták az életminőséget, a közhangulatot, a letelepedés egyszerűségének mértékét, a személyes pénzügyeket, a lehetőséget az élhető családi életre.

uganda2

Az Ugandában élő külföldiek elégedettek a munka és a magánélet egyensúlyával. értékelik a multikulturális életérzést, az emberek nyitottságát, kedvességét, valamint a természeti környezet felbecsülhetetlen kincseit. Nem utolsó sorban pedig a kormány legutóbbi döntése is a külföldi munkavállalók, de persze a turizmus fejlődését is hivatott elősegíteni; a vízumért az eddigi 100 helyett 50 dollárt kell fizetni. Uganda az afrikai kontinens egyik legstabilabb és leggyorsabban fejlődő országa.

Nem sokban maradt el a felmérésben hazánktól; Magyarország a 21. helyet szerezte meg a rangsorban.

Az első Tajvan, a második Málta, a harmadik Ecuador.  Dánia például az 50., Írország az 56. helyen végzett. A listát Nigéria, Görögország és Kuvait zárja.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez