Háború: moszkvai rendőrök vs. száguldozó aranyifjak

Lamborghini, BMW, Mercedes – ilyen menő kocsikkal róják ész nélkül a moszkvai utakat az orosz elit gyerekei. Mivel a száguldozást a netre is kiposztolják, a közvéleményt rendszeresen felháborítják. Most a rendőrség is azt mondta: elég!

„Azt kell mondanunk, hogy ez nem menő, nem elfogadható, ellenérzést kell kiváltanunk a fiatalokból” – idézte az Interfax orosz hírügynökség Viktor Nilov moszkvai rendőrfőnököt, amikor újságíróknak az aranyifjak száguldozásairól beszélt.

Az orosz elit gyerekei szerint viszont a tilosban járás nagyon is menő. De hülyére venni a rendőröket még inkább. Nagy tetteikkel a neten is eldicsekednek. A napokban például egy Moszkván átcikázó Lamborghinit posztoltak az Instagramra, amit valószínűleg egy üzletember ügyes kislánya vezetett.

Az igazán nagy botrányt a Lukoil egyik alelnökének fia, Ruszlan Samszuarov okozta még a nyár elején. Élőben, vihorászva közvetítette, ahogy rendszám nélküli Mercedeszével próbálja lerázni a rendőröket. Majd mielőtt elfogták, helyet cserélt társával és azt mondta: „Mit csinálnak velünk? Semmit!”

A nyikhaj ficsúr nem áll messze a valóságtól. A rendőrök rendszeresen tussolják el az ilyen ügyeket. Viszont a netnek hála erről egyre többen tudnak Oroszországban és háborognak is miatta. Samszuarov után Anataolij Jakunyin moszkvai rendőrfőnök ígért zéró toleranciát „azoknak, akik azt hiszik, mindent és mindenkit megvehetnek.”

Nem nagyon hittek neki – emlékeztetett a The Moscow Times. Feltételezték, hogy csak a szeptember 18-án esedékes parlamenti választás előtt próbálja hűteni a gazdasági válság és a korrupció miatt elégedetlen kedélyeket. Bár a vasárnap erősen közeledik, Nilov most nem egyszerűen a büntetlenül száguldozókkal akar leszámolni, de az ilyesmit megosztókkal is, hogy ne idealizálják és ne másolják a hülyeséget.

Kép: Wikimedia Commons

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez