Srí Lanka a magyarok álomúticélja lehet

Fehér homokos tengerpart, hatalmas teaültetvények, elefántfarm, buddhista szentélyek. Srí Lanka mesés tájait mutatták be a budapesti Hiltonban idegenforgalmi szakembereknek.

A Srí Lanka-i idegenforgalmi hivatal prezentációja előtt a hazai Jetwing Travel mutatta be új katalógusát. Mint megtudtuk, az utazásszervező cég húsz százalékkal növelte tavaly a forgalmát, és ez a szám még tovább növekszik idén. A magyar turisták közül egyre többen utaznak az egykori Ceylonba, hisz amióta a tamil-szingaléz konfliktus miatt nincsenek terrorcselekmények, rendkívül biztonságos ország, kulturális látnivalók sokaságával.

s6

A főváros, Colombo utcái indiai hangulatot árasztanak, de ezek is biztonságosak. Érdemes megnézni a legnagyobb hindu templomot és a központi parkot. Óriási denevérek élnek itt hatalmas csapatban. Először nagyon ijesztőek, mert hasonlítanak a mexikói vámpírdenevérekhez, de a helyi kísérő elmondta, hogy ezek vért nemigen szívnak, inkább gyümölcsöt.

s3

Srí Lanka belsejében végtelennek tűnő teaültetvényeket találunk. A helybeliek elmondták, hogy a legkiválóbb teacserjékre különös gonddal ügyelnek, a legegészségesebb levelek kerülnek az angol teaszalonokba. A második szüret eredménye megy az USA-ba és a nyugat-európai országokba. Ami azután megmarad a raktárakban, abból filteres teát csinálnak, és viszik Közép-Kelet-Európába. De még a resztli is finom, nem véletlen, hogy Srí Lanka a világ legnagyobb teaexportőre. Az egykori brit gyarmat tehát az 1972-es függetlenné válás után is talpon tudott maradni, kivételes kincseinek köszönhetően. Olyannyira jól gazdálkodnak, hogy gazdasági befolyásukat a közeli Maldív-szigetekre is egyre inkább kiterjesztik.

s4

Srí Lanka híres még elefántjairól, templomairól, és mágikus sziklájáról, a Sigiriyáról. A magyar turisták közül sokan kombinálják az itteni látogatást Maldív-szigeteki vakációval.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez