Egymás után a harmadik tájfun csap le Tajvanon

Két héten belül ez már a harmadik tájfun Tajvanon. Ma több ezer embert evakuáltak, az iskolák, irodák bezártak az egész szigeten, a közlekedés megbénult.

A Megi tájfun reggel csapott le Tajvan keleti részére, heves szélviharokkal és esőzésekkel. Eddig 20 sérültje van – írja az scmp.com. Több mint 5 ezer embernek kellett elhagynia otthonát, körülbelül 2 ezren közülük már biztonságos helyen vannak.

Több mint 650 ezer háztartásban nincs áram. A szigeten 575 belföldi és nemzetközi repülőjáratot töröltek, a legtöbb vonat is leállt. A vihar érkezéséről tudtak a hatóságok, így a legtöbb turistaközpontot már a hét végén kiürítették.

A Megi tájfun óránként 198 kilométeres széllökéseket okoz a keleti területeken, és 14 kilométert halad egy óra alatt. A népszerű turistaközpontok még a korábbi, Meranti tájfun kárait szenvedik, ami a legerősebb vihar volt 21 év óta Tajvanon. A Meranti 28 áldozatot követelt, mielőtt Kína felé vette az irány, aztán jött egy kisebb tájfun, a Malakas.

A hegyvidéki területeken most akár 900 milliméter eső is eshet, így nagy a kockázata a földcsuszamlásoknak. Több mint 35 ezer katona nyújt segítséget a katasztrófában.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez