Mit tud egy rendszám 9 millió dollárért?

Az igazat megvallva szerintünk nem sokat. Dubajban egy indiai üzletember mégis fizetett érte ennyit. Árverésen lett az övé ennyiért a nagyon menő D5-ös rendszám.

Balwinder Sahni, más néven Abu Sabah Dubajban él. Indiai származású ugyan, de Kuvaitban született, és ott is nőtt fel, és ő az RSG International ingatlanfejlesztő elnök-vezérigazgatója. Azért volt neki olyan fontos az 5-ös rendszám, mert ez a szerencseszáma – írja az Al Arabiya televízió híroldala. De nem csak ezt az egy trófeát szerezte meg a JW Marriott Hotelben tartott árverésen – vásárolt még több rendszámtáblát is, összesen 272 ezer dollárért.

Sahni egyébként nótorius rendszámtábla-vásárló. Tavaly 6 és fél millió dollárért tett szert egy másik példányra, amely történetesen a 9-es számot viseli magán. De a mostani a legnagyobb fogás – ennyiért kevés embernek van rendszámtáblája az Emírségekben, de vélhetően a világon is.  A D5-ös tábla méltó helyre kerül – egy Rolls Royce-ra.

Dubaj egyébként teljesen extravagáns hely az autókat illetően is. Itt szerepel a nyilvántartásban a világ legdrágább autója, az ötszáz kilónyi aranyat tartalmazó Lamborghini Aventador LP700-4-est 7,4 millió dollárért vásárolta meg tulajdonosa. Ami ugye még mindig olcsóbb, mint a most vásárolt rendszám.

Ami a Carmudi, az Egyesült Arab Emírségek egyik leghíresebb autóforgalmazó cége szerint nem is a legdrágább a maga nemében. Ez a cím a Nomber One tábláé, amelyet tulajdonosa befektetésnek vett meg több mint 14 millió dollárért egy korábbi árverésen. Hogy mikor akarja még ennél is többért továbbadni, nem tudni. Ezek a rendszámtáblák egyébként teljesen közönségesek – nem aranyból vannak és nem rakták ki őket drágakövekkel, mint jó pár társukat Dubajban. Értéküket a menő számok adják, melyek azt mutatják, mennyire régen adták ki őket.

A Közel-Keleten egyébként nemcsak rendszámok, de telefonszámok is cserélnek aukciókon gazdát.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez