Megerőszakolták Dubajban, végül őt csukták le házasságon kívüli szexért

Két férfi is megerőszakolta az angol nőt, mégis az áldozat került rács mögé házasságtörés vádjával Dubajban. Letartóztatása alatt a két támadónak sikerült könnyűszerrel elhagynia az országot.

A huszonöt éves brit nőt két, szintén brit férfi erőszakolta meg. A nő egy hotel bárjában találkozott a támadóival, akik néhány ital után felcsalták a szobájukba, ott pedig mindketten megerőszakolták. Ezután fordult a helyi rendőrséghez, ahol nem várt fordulatot vett az ügy: a szexuális erőszak vádját félresöpörve letartóztatták a hölgyet. Mindezt azért, mert az iszlám ország szabályai szerint keményen büntetik a házasságon kívüli szexuális kapcsolat létesítését.

Mialatt a nőt vád alá helyezték, a két támadója kereket oldott, és már valószínűleg Birminghamben vannak. Az áldozat ezzel szemben az Egyesült Arab Emirátusokban ragadt, mivel a hatóságok bevonták az útlevelét. A családja tájékoztatása szerint a börtönből már elengedték, jelenleg egy angol családnál tartózkodik, mivel egyelőre nem hagyhatja el az országot.

Nem ez az első eset, hogy nemi erőszak után nem az elkövetőkre sújtott le a törvény keze, hanem az áldozatra. 2013-ban például nagy port kavart Marte Deborah Dalelv esete, akit a kollégája erőszakolt meg szintén Dubajban. A norvég nőt 16 hónapnyi börtönre ítélték – szintén házasságon kívüli szex vádjával. A norvég kormány hathatós közbenjárásával sikerült csak elérni, hogy az uralkodócsalád kegyelemben részesítse, és szabadlábra helyezzék.

Az iszlám országok törvényei meglehetősen elutasítóak a nőkkel szemben, erőszak esetén is nagyobb súlyt helyeznek arra, hogy házasságon kívüli nemi aktus történt, mint arra, hogy erőszakot követtek el egy nőn.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez