Örömünnep tört ki Floridában Fidel Castro halálhírére

Sokan vonultak az utcára tegnap éjjel Florida több városában is, amikor megtudták: Fidel Castro halott. Ám ők nem gyászolni mentek, inkább táncoltak, énekeltek és a szabadságot éltették.

Fidel Castro pénteken éjjel hunyt el, 90 évesen. Miami egyik, kubaiak által sűrűn lakott negyedében, Kis Havannában rengetegen ünnepelték az utcán a diktátor halálát. Előkerültek a kubai zászlók, a csörgődobok, az emberek a szabad ég alatt táncoltak és énekeltek. Néhányukat annyira elragadta az eufória, hogy az öltözködésre sem fecséreltek időt: többen pizsamában ropták az örömtáncot. A résztvevők többsége arról beszélt különböző interjúkban, hogy az egykori diktátor halála új fejezetet nyithat a kubaiak számára.

Tomas Regalado, Miami polgármestere azt mondta, hogy a kubaiak részéről az ünneplés nem kifejezetten Castro halálának szól, inkább egy új, szebb, reményteli változásokkal teli kor üdvözlése.

Az Egyesült Államokban több millió kubai emigráns él, Floridában különösen magas a számuk. Az elmúlt hatvan évben Castro rengeteg honfitársát száműzte az országból, családokat szétszakítva ezzel. Mások a rezsim elől menekülve telepedtek le az Államokban.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez