Négercsók karácsonyra? Ajándékozzon egy izgalmas könyvet Afrikáról és Magyarországról

Az ismert színész, Kembe Sorel-Arthur félig magyar, félig kongói. Így aztán hajszálpontosan tudja, mit jelent ez a kettős identitás. El is meséli, méghozzá jó adag iróniával Gulyásleves négercsókkal című könyvében, amelyet most kedvezményesen vásárolhatnak meg a Globobook Kiadó karácsonyi könyvvásárán – sok más olyan kötettel együtt, amelyek kitekintést adnak a világra.

A  220 oldalas könyv szórakoztató, mint egy kalandregény, mégis minden szava igaz. Egy kongói magyar fiúról szól, aki megtanulta a javára fordítani környezete előítéleteit. A könyv görbe tükröt mutat elénk és tabukat döntöget. Nevethetünk, vagy felháborodhatunk azon a képen, amit szerzője mutat rólunk, magyarokról, de egy dolog biztos: nem mehetünk el szó nélkül mellette.

Kembe Sorel-Arthur számára a ’90-es éveket nem a rendszerváltás vagy a taxisblokád jelentette. Inkább az, hogy ekkor támadták meg és verték össze először a szkinhedek. Esete korántsem egyedülálló. Sokan élnek közöttünk, akiket annak ellenére, hogy magyarnak tartják magukat, környezetük mégsem kezel annak.

A szerző előbb modellként, majd táncosként próbált szerencsét, de új kihívásokra vágyott. Afrikába utazott, hogy megismerje a gyökereit, de rá kellett jönnie, hogy ugyanannyi szál köti Magyarországhoz is. Majd egy lehetetlen álom nyomába indult, és sok-sok küzdelem árán vívóként kijutott az athéni olimpiára. Mindezek után riporter, majd színész lett belőle. És a Gulyásleves négercsókkal szerzője. Kembe Sorel-Artur könyvét is kedvezménnyel vásárolhatják meg most a Globobook könyvkiadó karácsonyi vásárán a budapesti Benczúr Hotelben, a világ izgalmas tájait bemutató más kötetekkel együtt.

Fotó: ízelítő a könyvvásár kínálatából.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez