Globális élmény ajándékba

Dedikálással egybekötött karácsonyi könyvvásárt tartott a Globobook kiadó a Benczúr Hotelben 2015. december 17-én. A Globobook kiadványai mellett Dr. Kiss Róbert Richard is bemutatta, valamint dedikálta munkáit.

„Annak érdekében, hogy az év utolsó heteiben személyesen és egyszerre, nagy kedvezménnyel lehessen hozzájutni kiváló kiadványainkhoz, a Benczúr Hotelbe hoztuk el a legjobb könyveinket, ami többek között remek karácsonyi ajándék is lehet mindenki számára”-mondta Dr. Kiss Róbert Richard – Prima Primissima Díjas újságíró. „Mivel a Globobook kiadó legtöbb könyve Afrikához is köthető, ezért fontosnak éreztük, hogy afrikai történetekkel, Ugandában és Malawiban készült képekkel tegyük még érdekesebbé a dedikálás estélyét.”

DSC_0654 DSC_0658 DSC_0667 DSC_0671

Dr. Kiss Róbert Richárd egy rögtönzött bemutatót tartott az érdeklődő közönségnek Afrikai élményeiről, érdekes tényekről, illetve a magyarok, a Magyar Afrika Társaság áldásos munkájáról. A Pulitzer-emlékdíjas újságíró bemutatta többek között a „A világtörténelem legszebb női”, és „A világ legszebb szállodái 4-5.” című könyveit, és annak legérdekesebb részleteit, illetve természetesen a Globobook legfontosabb kiadványit. A könyvvásáron többek között megvásárolható volt a lemezmelléklettel kapható Tropical Magazin Afrika különszáma is, illetve két kiemelt alkotás: Kembe Sorel-Arthur: Gulyásleves négercsókkal, és Szabadi Klaudia: Halj meg, tuszi című könyve. A két szerző szintén részt vett a vásáron, ahol munkájuk ismertetése mellett az olvasók kérdéseire is válaszoltak, dedikálás közben.

DSC_0678 DSC_0679 DSC_0683

„Soha nem gondoltam volna, hogy a családi történetekből egy könyv fog születni, mindez egy véletlennek köszönhető. Édesanyám osztott meg velem megtörtént családi eseményeket, amiket lejegyeztem, később valaki felvetette, hogy miért nem írok könyvet belőle? Hát innen jött az ötlet. A fejezetek mögött más más és tanulság is meghúzódik, illetve felfedezhető az igaz történetekből az, hogy nem a külsőség határozza meg az identitást. Azt gondolom, mindenki az, akinek és aminek gondolja magát. Bár én sem úgy nézek ki, de magyar vagyok, erre utal a Gulyásleves négercsókkal cím”- mondta Kembe Sorel-Arthur, színész. „Rengeteg pozitív visszajelzést kapok a könyvről, az utcán vadidegentől elkezdve a kollégákig, aminek nagyon örülök.”

DSC_0672 DSC_0677 DSC_0688

A helyszínen egyéb könyvek is megvásárolhatóak, többek között Dr. Steir József Az Ebola Poklában jártam című könyve is, mely mű bevételének egyik felét a Magyar Afrika Társaság Ugandában épülő kórházának, a másik felét pedig a guineai Nőszövetségnek ajánlja fel az író. A Magyar Afrika Társaság ezúton is szeretné megköszönni közreműködését.

Szabadi Klaudia Ruandában töltött el másfél napot a népirtás 20. évfordulóján, ebből készült a Halj meg, tuszi című könyv.

„Ezalatt a rövid idő alatt is annyi élményt szereztem, és annyi történetet hallottam a szörnyű esetről, hogy hazatérve úgy éreztem, ez mindenképp megér egy könyvet. Hadi tudósítóként is nehezen tudtam könnyek nélkül végighallgatni az ott élők történeteit. A könyv nem szépít, mindent úgy írtam le, ahogy halottam és ahogy történt. Amit mi magyarok ebből megtanulhatunk az a megbocsájtás”- mesélte Szabadi Klaudia.

DSC_0692 DSC_0674

A világ egzotikus tájait bemutató könyvvásár kedvezményesen kínálja kiadványait egészen december 24-ig a Benczúr Hotelben.

Marokkót, Afrikát, a világ legszebb szállodáit nem a szokásos lexikon formában mutatják be a szerzők. Izgalmas kalandot nyújtanak a nagyvilág különböző tájairól – hangsúlyozza a GLOBOPORT MÉDIA Holding cégcsoport-főszerkesztője, Dr. Kiss Róbert Richard. A könyveket minden nap 14:00 és 19:00 között árulják.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez