John Vargas testfestő: “A meztelen test számomra inspiráció”

 

John Vargas egy alig ismert művészeti ág, a testfestés nemzetközileg legismertebb és elismertebb művésze. Az ecuadori festő számára a meztelen test végtelen inspiráció forrása.

Vargas néha domború, néha feszes idomokra festett alkotásain keresztül fejezi ki ízlését, tetszését, félelmeit és minden mást, amit csak az olyan prominens megrendelők, mint például Marc Anthony vagy Jaean Paul Gaultier megkívánnak tőle.

Az Egyesült Államokba 33 éve emigrált művész nemzetközi karrierje a 2006-os párizsi Labdarúgó-világbajnokságra készített, meztelen ám mesterien ki- vagy éppen lefestett hölgyeket felvonultató naptárában – akárcsak hírneve és művei- mára körbeutazta a világot.

“Hála a fényképeknek legalább megmaradnak a műveim az örökkévalóság számára, mert mint testfestő még nem sikerült magamat túltennem azon a traumán, hogy a műveim addig tartanak csak amíg a modelljeim meg nem fürdenek” – mondta Vargas az EFE spanyol hírügynökségnek adott interjújában.

A festő egyébként kiemelte, hogy az egyre népszerűbb “body painting” művészek nem azért festenek, hogy a meztelen testet elfedjék, alkotásaikkal sokkal inkább kiemelik a test szépségét, a természet és persze saját kreativitásukat.

Vargas “műveit” azaz mesterien feldíszített női testek százait caracasi, bécsi és párizsi kiállításokon is megcsodálhatta a közönség, azonban az ecuadori festő tovább nem hisz az egyszer l’art pour l’art-felfogásban, így hazájában a Yasuní őserdeinek védelmében is ecsetet ragadott, olyan jeles természetvédők társaságát bővítve, mint például Sting és felesége Trudie Styler.

Arról, hogy mit tervez a jövőre nézve, Vargas annyit árult el, hogy Kolumbiába, Brazíliába, New Yokrban és Costa Ricában válogatja majd ki modelljeit, és feleségével, Anabel Vargas-szal folytatja a munkát népszerű testfestő-iskolájában, ahol ez idáig több mint 500 diák tanulhatta el a nem mindennapi művészet fogásait.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez