Karácsonyi focimeccsre indultak – legkevesebb kilencen fulladtak a vízbe Ugandában

Felborult egy túlzsúfolt csónak a kelet-afrikai ország nyugati részén. A 45 utasból legkevesebb kilencen vesztek a vízbe, sokan eltűntek. Mindössze 15 túlélőről tudnak, egy részük magától ki tudott úszni a partra.

Karácsony napján történt a tragédia. Az áldozatok egy barátságos focimérkőzésre indultak az Albert-tavon keresztül Kaweibanda faluból. A csónakon szóltak a dobok és a trombiták, énekeltek a szurkolók és a játékosok, aztán egyszer csak felborult a jármű. Szemtanúk arról számoltak be a rendőrségnek, hogy az utasok az egyik oldalon ültek, így a túlzsúfolt csónak elveszítette az egyensúlyát, alig száz méterre a parttól.

A helyi Daily Monitor híroldal szerint a csónak vezetője és az utasok zöme részeg volt. Halászok és rendőrök mentették a túlélőket és emelték ki a holttesteket. Az egyik áldozat a 18 éves Consolate Akutu volt, aki egy öt hónapos kislányt hagyott maga után. A kicsi úgy úszta meg a balesetet, hogy édesanyja a szüleire bízta őt. Időközben az is kiderült, hogy a csónakon nem voltak mentőmellények.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez