Azt állítja, hogy 146 éves és ő minden idők legidősebb embere

Mindkét világháború mellett egy sor természeti katasztrófát élt át és négy asszonyt élt túl Saparman Sodimejo Indonéziában. A férfi, aki azt állítja, hogy 2016 végén 146 éves lett, már csak meghalni szeretne.

A közösségében, Jáva középső részén csak Mbah Gothónak nevezett férfi unokája családjával ünnepelte a születésnapját Szilveszterkor. Nem volt túl lelkes, hogy megint gyertyákat fújhat el a tortáján – írja az rt.com híroldal.
Azt, hogy szerinte mi a hosszú élet titka, már korábban kifejtette. Egyszerűen, egyetlen szóval: türelem. És azt mondja, teljesen készen áll a halálra.
Indonéziában hivatalosan is elfogadják, hogy Mbah Gotho 146 éves lett a tavalyi esztendő utolsó napján – oklevele is van róla, és a személyi igazolványában is az áll, hogy 1870. december 31-én született. De ahhoz, hogy bekerülhessen a Guinness rekordok könyvébe, egy független harmadik forrásnak is alá kell támasztania ezt. Hogy ez pontosan ki vagy mi volna, arról nem szólnak a hírek.

A családját nem nagyon izgatja ez a lehetőség: ők csak örülnek, hogy még vele lehetnek, fantasztikus tortával köszönték ezt meg neki. Amiből az idős ünnepelt el is fogyasztott egy vékonyka szeletet.
Az egészsége alig egy éve kezdett romlani, de azóta jobban van – még új hallókészüléket is kapott novemberben.
Ha állítását a koráról nemzetközileg is alátámasztottnak találják, akkor ő minden idők legidősebb embere. Méghozzá rengeteget verne rá a mostani rekorderre, a francia Jeanne Calment-re, aki 1997 nyarán hunyt el, 122 évesen és 164 naposan.
Fotó: Instagram
(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez