Három merénylőt látott Isztambulban – állítja az egyik arab túlélő

Nem egy, hanem három ember lövöldözött Szilveszter éjszakáján a Reina klubban, köztük egy nő. Ezt állította a pánarab hírtévének, az Al Arabiyának adott interjúban Hassan Khashoggi. A férfi hátborzongató részletekről is beszámolt.

Hassan Khashoggi a felségével járt azon az éjszakán a menő éjszakai klubban. 40 perccel az előtt érkeztek a Reinába, mielőtt a lövöldözés elkezdődött. A szállodájukban ajánlották nekik, hogy oda menjenek, ha jó bulit akarnak. Biztonságos hely, válogatott vendégek, jó ételek. Foglaltak is hát egy asztalt.

“Mindenki örült az új évnek, eufória uralkodott a teremben. Aztán mintha dobok szólaltak volna meg. Nem kellett sok idő, hogy rájöjjünk – igazából lövéseket hallunk.”  Felugrott a székéről, hogy lássa, mi történik. A felesége közben azt kiabálta, hogy haza akar menni, a gyerekeit akarja. Mire ő rákiáltott, hogy jobb, ha most inkább a mennyországra gondol.

Egy titokzatos nő 

Az interjúban Kashoggi azt állította: három merénylő volt, az egyikük egy nő. Hallotta, hogy valaki azt üvöltötte: miért akar ez a nő megölni minket? A szaúdi túlélő arról is beszélt, hogy a lövöldözés jól kiképzett fegyveresekre utalt. “Nem össze-vissza lövöldöztek, az asztalok között sétáltak, úgy fogtak fegyvert az áldozataikra.” Szerinte az akcentusukból nyilvánvaló volt, hogy nem arabok.

“Nagyon intenzív volt a lövöldözés. Azért imádkoztunk, hogy jöjjön a rendőrség. Vagy bárki, aki kiment bennünket” Kashoggi feleségével a tengerbe ugrott. Egy szaúdi lány is velük akart ugrani, de ő halálos lövést kapott. Egy csónakost kértek meg, hogy vigye a sérülteket a vízből a kórházba. Ő és a felesége hátra maradtak, már nem fértek be a csónakba. Találtak egy raktárat a parton, ott rejtőztek el.

Khashoggi onnét a bátyját hívta Dzsiddában, hogy az értesítse a török rendőrséget vagy a szaúdi konzulátust arról, hol vannak. Körülbelül egy órát voltak ott, hallották, hogy még tart a lövöldözés, ő közben üzenetben elbúcsúzott a családjától. Aztán meglátták a vízi rendőröket, és SOS fényjeleket küldtek nekik a telefonjukkal. Ők közelítettek is hozzájuk, de aztán a tengerbe is csapódtak lövedékek, így visszafordultak. Egy óra múlva valaki fegyvert szorított a fejükhöz. Ő azt kiabálta: ne lőj, ne lőj, de kiderült: a török rendőrség érkezett meg.

Amikor kiszabadultak a rejtekhelyükről, látták a holttesteket a földön. A rendőrök leültették őket a többi túlélő közé, aztán két kávézóba vitték őket, és vizet adtak nekik. Majd azt mondták, hogy a gyanúsítottak egyike ott van köztük, mindenki üljön a párja mellé, hogy ki tudják szúrni, ki az.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez