Tudjuk, hová mész idén nyáron

Vagy ha Te nem is, hát rengetegen mások. Portugália az új Izland. Elmagyarázzuk.

A hűvös Izland forró volt 2016-ban a turistáktól. Az azt megelőző évben Thaiföld élte arany napjait. De az idén Portugáliába igyekszik majd mindenki – állítják a nagy utazási portálok. A Lonely Planet, a Fodor és Travel and Leisure listáján egyaránt ott van Európa legnyugatabbi országa. Gyönyörű tengerpartok, történelmi városok, vibráló közösségek és buján zöldellő szigetek. Jó borok és kalandokra hívó, vad természet. Kell ennél több egy nyaraláshoz?

Az amerikai turisták száma már tavaly 22 százalékkal nőtt Portugáliában, de az európaiak sem maradtak el mögöttük. A Fodor az idei évre Minhót ajánlja, a Lonely Planet az Azori-szigeteket – minden utazási oldalnak van kedvence az országban. Egy biztos: sokaktól fogunk hallani Portugáliáról az idén.

Íme, néhány hely, amit érdemes feljegyezni a nyári (tavaszi, őszi) naptárunkba.

Lisszabon és Algarve – a város és a strand 

lisz

Aki először jár az országban, annak persze kihagyhatatlan a főváros festői dombjaival, történelmével és pazar éjszakai életével. Meg a fölébe magasodó hegyekkel, kastélyokkal, várakkal. Lisszabonból alig két és félórás utazással érhető el Algarve, a talán legnépszerűbb portugál tengerpart, ahol még mindig találhatunk tökéletes, idegen szemek elől jól rejtett strandokat.

algarve

Minho: a kevéssé ismert borvidék

minhouj

A Fodor szerint Minho az ország legszebb vidéke. Nemzeti parkát mintha egy tündérmese díszletének álmodták volna. A káprázatos folyóvölgyben pedig hihetetlenül finom  (és olcsó) bort szüretelnek.

Comporta: a part, amiről talán még nem is hallottál

www.mauricioabreu.com

Ha elég volt a nyüzsgő Lisszabonból, Comporta a legjobb megoldás. A kis halászfalut már egész Európából felfedezték maguknak a szépek és gazdagok, de a turistahordák még nem. Eddig.

MAAT – a világ legújabb múzeuma 

maat

A lisszaboni művészeti, építészeti és technológiai múzeum októberben nyitott. Az építészet szerelmesei már magától az épülettől is elalélnak. Ráadásul ez csak az egyike a környék elsőosztályú múzeumainak.

Azori – a szigetek, melyek mellett még Hawaii is elbújhat 

azori

A kontinenstől 1500 kilométerre fekvő szigetek szépsége nem titok többé. Ha nyugodtan akarsz búvárkodni, kötélen vízesések fölött átmenni, vulkánt mászni vagy bálnát nézni, útra fel – mielőtt még tényleg mindenki oda igyekezne az idén.

https://www.travooo.com/reports/4483-Top-15-European-Travel-Destinations-For-2023

(Visited 10 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez