Mi lesz a Samsunggal, ha a főnököt letartóztatják korrupció miatt?

30 milliárd won megvesztegetési pénzt fizetett a Samsung Dél-Korea elnökasszonyának – ez valamivel több, mint 25 millió dollár. A cég főnökét 22 órán keresztül hallgatta ki a különleges korrupciós bizottság ügyésze.

A Samsung-főnök tagadott ugyan, de bőven van elég bizonyíték a korrupcióra. Csakhogy a Samsung Dél-Korea egyik legfontosabb vállalatbirodalma, melyet a főnök vaskézzel kormányoz. Igaz, hogy Jay Y. Lee hivatalosan csak alelnök, de édesapja, aki az elnöki tisztséget betölti, munkaképtelen egy súlyos szívroham óta.

Dél-Koreában szokás, hogy a nagy cégek vezetői kivételes elbánásban részesülnek akkor is, ha a bűnösségüket bebizonyították. A jelenlegi Samsung-főnök papáját, a dinasztia második tagját 2014-ben hároméves börtönre ítélték adócsalás miatt. Aztán az ítéletet felfüggesztették, és végül a Samsung-főnök amnesztiát kapott.

A korrupciós botrányt a sámánasszony kiskutyája robbantotta ki Dél-Koreában

Az elnökasszony bizalmas barátnője elküldte a szeretőjét kutyát sétáltatni. A férfit ez mélyen sértette. Elrohant a sajtóhoz, mely kéjjel leplezte le az egykori diktátor lányát, Dél-Korea elnökasszonyát. A nagy cégek a sámánasszonyon keresztül juttattak el hatalmas összegeket az elnökasszonynak. Pak asszonyt a parlament leváltotta, eltávolításáról az alkotmánybíróság dönt. A sámánasszony előzetesben üldögél. Azért hívja őt sámánasszonynak a helyi sajtó, mert apja egy befolyásos szektavezér volt, aki a diktatúra kőkemény támogatójaként volt ismert Dél-Koreában. A sámánasszony lányát is letartóztatták Dániában. Dél-Korea kérte a kiadatását. Az ifjú hölgy ugyanis Dél-Korea ígéretes műlovagló bajnoka, aki Európában tökéletesítette tudását. Költségeit – több millió wont- a Samsung fizette…

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez