Dániában fogták el a Sámánasszony lányát

Négy dél-koreai állampolgárt vettek őrizetbe Dániában, mert illegálisan tartózkodtak az országban. Köztük van a Sámánasszony lánya, akit köröznek Dél-Koreában a nagy korrupciós botrányban betöltött szerepe miatt.

A Sámánasszony Dél-Korea elnökasszonyának legbizalmasabb tanácsadója volt. Ő már hetek óta előzetesben csücsül, elsősorban korrupciós vádak miatt. A botrányba belebukott Dél Korea első női államfője is. Pak Kunhjét a parlament kétharmados többséggel megfosztotta elnöki tisztétől. Most az Alkotmánybíróságnak kell döntenie arról, hogy a parlament döntése megfelel-e Dél Korea alkotmányának.

Mivel vádolják a Sámánasszonyt és lányát Dél-Koreában?

A Sámánasszony egy befolyásos szekta vezérének lánya – kulcsszerepet játszott abban, hogy Dél-Koreában elnökké válasszák az egykori diktátor lányát. Az elnökasszony aztán meghálálta a támogatást: a Sámánasszony lett a legbizalmasabb tanácsadója. A nagy cégek vezérei csak rajta keresztül juthattak be az elnöki irodába. Szöulban mindenki tudta: a Sámánasszony közbenjárásának ára van! Milliókat kért és kapott a befolyásos tanácsadó. És itt kerül a képbe a lánya, aki alig múlt húszéves. Ő a műlovaglás ázsiai bajnoknője. De hogy jutott el idáig? Németországban edzett. Kinek a költségén? A több millió eurót a nagy dél-koreai cégek adták össze, cserébe azért a támogatásért, melyet a sámánasszonytól kaptak.

Az ifjú műlovas bajnoknő azért ment Dániába Németországból, mert érezte: szorul a hurok. Magával vitte egyéves kisfiát. Két fiatal dél-koreai férfi is a letartóztatott társaságban van Dániában. A rendőrség feltevése szerint az egyikük a férj. Amint értesült a letartóztatásról, a dél-koreai korrupcióellenes ügyészség azonnal a sámánasszony lányának a kiadatását kérte. Erre valószínűleg napokon belül sor kerül majd. Maximálisan együttműködünk az ügyészséggel! – ígérte a Sámánasszony lányának ügyvédje. Itt tart most a szövevényes ügy, melynek következményei nemcsak a politikai, de a gazdasági elitet is megtizedelhetik. A megvesztegetők listáján ugyanis ott található szinte minden nagyobb dél-koreai cég vezérkara. A korrupcióellenes ügyészség azt ígéri: a végére jár az ügynek! Az elnökasszony már politikai hulla lett: népének alig 4%-a bízik benne. Idén mindenképp lejár a mandátuma úgyhogy új elnököt kell választania Dél-Koreának, amely tagja a gazdasági hatalmak klubjának, a G20-nak.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez