Magyar busz tragédiája Itáliában – 16 gyerek meghalt

Oszlopnak ütközött és kigyulladt egy magyar diákokat szállító busz Verona közelében Olaszország északi részén. 16 diák meghalt – tudósított a helyszínről a Corriere della Sera című olasz napilap.

Már a helyszínen van Timaffy Judit magyar főkonzul. Ő elmondta a tudósítónak, hogy egy testnevelési tanár, aki a buszon utazott,  segített abban, hogy több fiú is megmenekülhessen. Az ütközés időpontjában ugyanis majdnem mindenki aludt a buszon, amely lángra gyulladt az ütközés után. Sokan kirepültek az ablakon – őket kórházban ápolják. Mások viszont bent rekedtek a lángoló buszban, és elégtek. Ezért a holttestek azonosítása igen nehéz. A szülők és a rokonok egy része már a helyszínre érkezett – számol be a Corriere della Sera.

A buszon több mint ötvenen utaztak. Jórészt diákok, de voltak kísérők és családtagok is. Találtak ugyanis kisgyereket is az áldozatok között. A busz hazafele tartott Franciaországból, ahol a diákok téli vakáción voltak. Egy kamionsofőr utólag jelezte: látta, hogy a busz egyik kerekével valami gond van. Az olasz rendőrség egyelőre nem ismeri a baleset okát. Még az is elképzelhető, hogy a gépkocsivezető az éjszakai vezetés során rosszul lett vagy elaludt – írja a Corriere della Sera tudósítója a helyszínről, ahol 16 magyar diák meghalt, amikor az őket szállító busz egy oszlopnak ütközött és kigyulladt Verona közelében, Itália északi részén.

(Visited 6 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez