Pence alelnök: az antiszemitizmusnak nincs helye az Egyesült Államokban

Egy meggyalázott zsidó temetőben jelentette ki ezt az amerikai alelnök, aki Missouri állam kormányzójával együtt látogatást tett a helyszínen. Saint Louis városának zsidó temetőjét ismeretlen tettesek rongálták meg.

Missouri állam kormányzója, aki maga is zsidó vallású, felszólított minden vallási felekezetet: állítsák helyre közös munkával a zsidó temető megrongált sírköveit! Különböző vallású önkéntesek jelenleg is ezen dolgoznak. Őket köszöntötte Mike Pence alelnök, mondván: egész Amerikát inspirálják azzal, amit tesznek! Korábban Trump elnök is határozottan elítélte a zsidó temető elleni vandál akciót. A faji és vallási gyűlölködés felerősödött az Egyesült Államokban, amióta Trump a választási kampánya során félreérthető kijelentéseket tett a kisebbségekkel szemben.

Ivanka Trump, az elnök lánya, aki maga is áttért a zsidó vallásra, nemrég Twitter üzenetben foglalt állást az antiszemitizmus ellen. Ivanka Trump férje, Jared Kushner ortodox zsidó család tagja. Nagyapja Lengyelországból menekült el a holokauszt után. Kushner jelenleg apósa egyik legfontosabb tanácsadója a Fehér Házban.

Trump korlátozni kívánja a muzulmánok bevándorlását az Egyesült Államokba, mondván: sokan közülük terroristák lehetnek. Első rendeletét a bíróság elmeszelte, de a Fehér Ház újabb rendeleteket fontolgat. A muzulmánok is tudják, hogy célkeresztben vannak. Ezért Missouri államban gyűjtést rendeztek a zsidó temető helyreállítására. 20 ezer dollár volt a gyűjtés kitűzött célja, de ezt messze túlteljesítették: több mint 75 ezer dollár jött össze arra, hogy helyreállítsák a megrongált zsidó temetőt Saint Louis városában, az USA kellős közepén.

Fotó: news.stlpublicradio.org

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez