Ez itt nem Trump Amerikája – két lábbal rúgták ki a beszóló utast

A férfi rasszista megjegyzéseket tett utastársaira a United Airlines Chicagóból Houstonba induló 1118-as járatán. Amikor leszállították, az egész gép tapsolt.

A férfi először azt kérdezte két, hagyományos pakisztáni ruhát viselő utastól, hogy van-e náluk bomba. Miután azok nem hallották – vagy úgy tettek, mintha nem hallották volna – a kérdést, megismételte. Aztán a mögötte ülő indiai származású férfihoz fordult, és megkérdezte, honnét jött. “A barátom mondta, hogy ez igazán nem az ő dolga, mire ő közölte, hogy az illegális bevándorlóknak és az összes külföldinek el kell hagynia az országot” – mesélte a férfi barátnője a CBS KHOU rádiójának.

A nő videóra vette, ahogy a morgolódó utas panaszkodni kezd az “illegálisokra”, majd egy utaskísérő felkéri, hogy hagyja el a gépet. Útitársának szintén mennie kellett, mire a középső ujját mutatta a többi utasnak.

 

“Ez itt nem Trump Amerikája” – jegyezte meg a videót készítő nő. “Viszlát, rasszista!” Mire a férfi visszaszólt: “Hé, visszajövök. Neked annyi.” De nem jött vissza.

A United Airlines szóvivője azt mondta a Washington Post-nak: azért távolították el a két utast, mert azok kellemetlenkedtek, nem helyénvaló dolgokat mondtak a többi utasnak. Nekik meg az a dolguk, hogy biztosítsák: mindenki biztonságban érezze magát a gépen és tudja, hogy senki nem támadhatja meg.

A kekeckedő utasokat egy későbbi járat vitte Houstonba.

Képünk illusztráció.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez