Megint – több mint 500 sírkövet rongáltak meg egy zsidó temetőben Amerikában

Néhány sírkövet szabályosan kettétörtek a Carmel-hegyen Philadelphiában. Pár nappal korábban Saint Louis zsidó temetőjét dúlták fel vandálok.

Saint Louis városában a helyi polgárok közös akciót szerveztek a temető helyreállítására. Ebben részt vett Pence alelnök és Missouri állam zsidó vallású kormányzója is. Az antiszemitizmus ellen küzdő liga akkor is és most is 10 ezer dollárt ajánlott minden olyan információért, mely a tettesek nyomára vezethet.

Saint Louisban a muzulmán közösség is jelentős összeget gyűjtött a zsidó temető helyreállítására. Most Philadelphiában a vandálok a szomszédos muzulmán temető néhány sírkövét is megrongálták. A vallási és etnikai intolerancia felerősödött az Egyesült Államokban, miután Trump a választási kampánya során rájátszott ezekre az érzelmekre. Az új amerikai elnök most határozottan elítélte a zsidó temetők elleni akciókat. Korábban az elnök lánya, a First Daughter Twitter-üzenetben fordult az amerikai közvéleményhez a vallási tolerancia megvédése érdekében. Ivanka Trump maga is áttért a zsidó vallásra miután férjhez ment Jared Kushnerhez. Az elnök veje Lengyelországból érkezett ortodox zsidó család sarja. Kushner Donald Trump egyik főtanácsadója a Fehér Házban. Izrael mellett az Egyesült Államokban él a világ legnagyobb zsidó közössége, mely ellen felerősödtek a támadások, mióta Donald Trump egy populista hullámmal megnyerte a választást az USA-ban.

Fotó: PhillyVoice

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez