Most már hivatalos: ebbe az iskolába fog járni szeptembertől György herceg

Szüleivel ellentétben a trónörökös vegyes osztályban kezdi az iskolát, a dél-londoni Bettersea egyik intézményében.

A Kensington Palota szóvivője megerősítette, hogy Vilmos herceg és Katalin hercegné megtalálták a tökéletes iskolát fiuknak, Györgynek. A Thomas’s magániskolában kezdi szeptembertől tanulmányait a kisfiú, méghozzá egy olyan osztályban, ahol fiú és lány osztálytársai is lesznek. Ez azért érdekes, mert édesanyja és édesapja is külön lány- és fiúkollégiumokban kezdték az iskolát, így György esete úttörő lehet a család életében.

Korábban ugyan felröppentek olyan hírek, hogy György is oda fog majd járni, ahol Vilmos herceg és fivére, Harry is tanult, de végül elvetették azt az ötletet, hogy a Wetherby magániskolába menjen és inkább a Thomas’s mellett döntöttek.

A The Telegraph szerint az intézmény képviselői csak ma tudatták a többi szülővel, hogy hamarosan a királyi család egy tagja is náluk kezdi meg tanulmányait. Közölték, hogy megtiszteltetésnek érzik, amiért a szülők őket választották erre a feladatra és mindent megtesznek majd, hogy György is ugyanazt az oktatást kapja, mint a többiek. Azt is remélik, hogy akárcsak a többi szülő, Vilmos és Katalin is részt vesznek majd az iskola életében.

Az iskola már szigorított a biztonsági előírásokon és a kommunikációs stratégiájuk is változik, de biztosították a szülőket róla, hogy az oktatást nem érinti semmilyen módon a majdani trónörökös érkezése. Erre Vilmos és Katalin külön megkérték a vezetőséget, nem szeretnék ugyanis, ha bármilyen módon kivételeznének György herceggel.

A Thomas’s közleményében az áll, hogy oktatásukban fontos elem az alapvető értékek hangsúlyozása. A tananyag elsajátításán kívül kedvességre, udvariasságra, bizalomra, alázatra és adakozásra nevelik a tanulóikat és szerintük a siker mellett az is fontos, hogy a gyerekeknek inkább több jó barátjuk mint egy legjobb barátjuk legyen. Így ugyanis könnyebben elkerülhető a birtoklás, ami könnyen vezethet veszteség érzéséhez.

Fotó: Duchess of Cambridge

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez