Saját teste melegével akar tojásokat kikölteni egy francia művész – videó

A szimplán csak „Tojás” névre keresztelt performansz nem az első furcsa vállalkozás a művész életében. Korábban sziklába záratta magát.

Abraham Poincheval francia művész ismét a párizsi Palais de Tokyo múzeumot választotta helyszínül extrém mutatványához. Míg korábban egy szikla belsejében töltött el nem kevés időt a múzeumban, most egy üvegkalitkában, vastag takarókkal beburkolva tojásokon ül, hogy kikeltse azokat.

3-4 hétig napi 24 órát fog kotlani, és mindössze egy fél órára szakítja majd meg a tevékenységét –  de nem azért, hogy elszaladjon a mosdóba: ha a szükség rájön, azt is helyben végzi, a székbe épített tárolóba. Nem közvetlenül ül ugyanis a tojásokon, hanem egy speciális, erre a célre kialakított széken foglalt helyet, ez alatt találhatók a tojások. Étkezését pedig úgy alakítja, hogy teste minél nagyobb hőt termeljen a kísérletéhez.

Az ötletet Guy de Maupassant egyik művéből vette, de hogy mi a célja az emberi tyúkká válással, azt csak ő tudhatja. Mindenesetre vannak még őrült ötletei: legnagyobb vágya, hogy sétálhasson a felhőkön: „Öt éve dolgozom rajta, de még nem tudtam megvalósítani” – panaszkodott a 44 éves művész az AFP-nek.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez