Miért ajándékozta el mindenét egy szíriai dollármilliomos?

Dubajban egy éjszakára börtönbe került egy ötös karambol miatt az akkor 30 éves, szíriai származású Mazzi Dumato. Ez az egy éjszaka vezetett ahhoz, hogy úgy döntsön: feladja addigi playboy-életét és elajándékozza a teljes vagyonát.

Mióta Dubajban élt, mindent elért, amit remélt: fiatalon dollármilliomos lett, web design, marketing és ingatlanos vállalkozásaiból csak úgy dőlt hozzá a pénz. Amiből 150 ezer dollárért vett egy Ferrarit is, amivel aztán egy ötös ütközésbe keveredett, mikor nem éppen színjózanul hazafelé tartott egy buliból.

Az egy éjszaka a cellában rádöbbentette: nem akar úgy élni, mint eddig. Inkább a boldogságot keresné, ezért útnak is indult. Ötcsillagos hotelek hegyett hostelekben szállt meg. Útközben Brazíliában megismerkedett majdani feleségével, Milenával. Aki emberbarát volt, egy kongói ENSZ-misszió tagja és súlyos rákbeteg. 3 millió dolláros ingatlanvagyonát pénzzé tette, 1 milliót a nő orvosi számláira költött. Másik 1 millióból rokonok és ismeretlenek kezelését fedezte, a harmadik millió pedig egy rákmegelőző központhoz ment, amit ő alapított. Megvette hozzá a területet és ingyen bocsátotta rendelkezésre az építéshez, azzal a feltétellel, hogy a bevétel felét olyan rákbetegek gyógyítására fordítják, akik nem tudnak fizetni a kezelésért.

A most 38 éves Dumato egy 1985-ös Volkswagen kisbuszban él most Milenával. Dél-Amerikában Ecuador egyik festői kis faluja a bázisuk, onnét indulnak újabb és újabb utakra. Új üzletbe is kezdett: a világ különböző részein előállított törzsi gyógyszereket, szobrokat, köveket, füstölőket, hangszereket viszi el olyan vidékekre, ahol még nem is hallottak róluk. Ennek a bevételnek az 50 százalékát is jótékony célokra adja, akárcsak a falafel-vendéglőjéből származó pénz felét. Azt mondja, úgy él, mint egy hippi, de egy üzletember agya zakatol benne. A boldogságának titka pedig az, hogy megszabadult a vagyonától, a vele járó aggódástól és most a jelenben él.

 Fotó: Mazzi Dumato/ mediadrumworld.com

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez