Megérkezett a két panda-nagykövet Berlinbe – videó

A Lufthansa Csengtu-Berlin járatán két különleges utas érkezett az új selyemúton a német fővárosba. A pandamacik Kína nagykövetei az Európai Unió legerősebb országában.

Németország számára Kína mind fontosabb partner: tavaly megelőzte Franciaországot és a kétoldalú kereskedelemben átvette az első helyet. Hszi Csin-ping kínai elnök meghirdette az új Selyemút programot, mely általános nyitást jelent a világ felé. Kínának az Európai Unió a legnagyobb kereskedelmi partnere, de ezen belül messze Németország a legelső. Ráadásul a németek a tőkebefektetésben és a technológia átadásában is az élen járnak. A Volkswagen több mint 40 éve gyárt autókat a Mennyei Birodalomban. Az előrejelzések szerint a német óriás, mely jelenleg a világ első számú autógyártó cége, hamarosan több járművet állít majd elő Kínában, mint otthon!

Mind Kína, mind pedig Németország a globalizáció híve és szemben állnak Trump programjával, mely korlátozni kívánja a szabadkereskedelmet. A két gazdasági nagyhatalom érdekközösségét szimbolizálja az a két pandamaci, aki szombaton érkezett meg a nagy pandaparkból, Csengtuból egyenesen Berlinbe, ahol várhatóan az állatkert sztárjai lesznek.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez