Kiürítették az illegális menekülttáborokat Párizsban – több, mint 2700 embernek kellett mennie

A hatóságok szerint a közterületeken létrehozott illegális táborhelyek nagy kockázatot jelentettek mind a menekültek, mind a helyi lakosok biztonságára nézve.

Pénteken több, mint 2700 migránst és menekültet szállított el a rendőrség Párizsból és a külvárosi kerületekből egy nagyszabású akció keretében. Az utóbbi időben ugyanis egyre nagyobb kockázatot jelentettek mind magukra a lakóikra, mind pedig a helyiekre nézve az illegális menekülttáborok. A kiürítési művelet során a hatóság nagy erőkkel vonult ki a helyszínekre, maga az evakuáció pedig gyorsan és békésen zajlott. Egy újonnan kialakított menekültközpontban több száz embert tudtak elszállásolni a többnyire Közel-Keletről és Afrika keleti részéről érkezőkből – közülük naponta körülbelül 100-an jönnek a régióba. A többieket átmeneti szállásokra vitték a Reuters jelentése szerint.

A francia főváros utcáin tavaly október óta egyre több migráns tölti az éjszakát, akkor ugyanis a csak “Dzsungelként” emlegetett tábor felszámolása után nagy tömegek indultak meg Calais-ból Párizsba. A Reuters beszámolója szerint Emmanuel Macron a héten a parlament előtt arról is beszélt, hogy át kívánja vizsgálni az ország menedékjogi eljárásait és a kérelmeket illetően a feldolgozási időt is felgyorsítaná.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez