A dán rendőrség kitiltaná a 18 év alattiakat az éjszakai bárokból

Fyn szigetén megelégelték a hatóságok, hogy a szórakozóhelyeken kiskorúakat is kiszolgálnak alkohollal, ezért új korlátozást akarnak bevezetni.

Dánia második legnagyobb szigetén eddig hajnal kettőig minden további nélkül szórakozhattak a 18 év alattiak az éjszakai bárokban, az előírások értelmében alkoholt azonban nem fogyaszthattak. A tinédzserek – hasonlóan a világ bármely pontjához – mégis megoldották, hogy hozzájussanak, és néhány helyen még ki is szolgálták őket alkoholos italokkal. Ebből végül elegük lett a hatóságoknak. A helyi rendőrség most azt tervezi, hogy kitiltják a 18 év alattiakat a sziget szórakozóhelyeiről, este 11 után. Ezt részben azzal magyarázzák, hogy így egyszerűbb lesz a vendéglátóegységeknek is betartani a korlátozást, eddig ugyanis sok nehézséget okozott kiszűrni a korhatárnál fiatalabbakat – számolt be róla Janne Svart, a Fyn-i rendőrség képviselője a helyi TV2 csatornának.

A szórakozóhelyek persze nem örültek a hírnek, hiszen így jelentős vendégkörtől esnének el. Ahogy a The Local is beszámolt róla, ők a teljes tiltást nem támogatják, helyette azt szeretnék, ha inkább azokat a helyeket büntetnék, ahol nem tartják be az eddig érvényes korlátozást – mondta Kirsten Munch Andersen, a vendéglátóegységeket képviselő Horesta szervezet munkatársa a TV2 Fyn-nek.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez