17 és 20 évesek voltak a franciaországi terrortámadás áldozatai

Két nőt szúrt le fényes nappal a pályaudvar előtt a magányos iszlamista merénylő Marseille-ben. A támadás felelőseként az Iszlám Állam jelentkezett.

A nők sikolyaira egy őrjárat a helyszínre sietett, és az egyik katona rálőtt a terroristára. Aki megsebesült és Allah Akbar kiáltással vetette magát a rendőrökre, akik végeztek vele. A két nő is belehalt sérüléseibe a Saint Charles pályaudvaron Marseille-ben. Egyiküknek a torkát vágta át a támadó, a másikat hason szúrta. Az Iszlám Állam vállalta a felelősséget a terrorakcióért. A 30 év körüli késelőről szemtanúk azt mondták, hogy észak-afrikainak látszott.

A legutolsó hasonló terrorakció áprilisban Párizsban volt. Akkor a Champs Elysées-n egyenesen az őrjáratra támadt az iszlamista késelő, akit lelőttek. A francia rendőrség szerint ezek a magányos késelők általában nem az Iszlám Állam harcosai, hanem olyan fiatal iszlamisták, akik a fanatikus propaganda hatására követnek el merényleteket Franciaországban. Marseille-ben él Franciaország egyik legnagyobb muzulmán közössége.

Fotó: a pályaudvarhoz vezető lépcső / Wikimedia Commons

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez