Tíz év börtön a francia emír mamájának

Az 51 éves Christine Riviere Franciaországból rendszeresen az Iszlám Állam területére látogatott, hogy ott találkozzon 26 éves fiával, aki a terrorista szervezet egyik emírje lett.

Umm Abdallahnak nevezte magát a francia nő, aki maga is áttért az iszlámra, méghozzá annak egyik szigorúan konzervatív változatára. Az Iszlám Állam propagandavideóiban rendszeresen szerepelt Umm Abdallah (Abdallah édesanyja), aki harcra buzdította a fiát és a többi dzsihádharcost. Egyik propagandavideón a dzsihádmama robbanóövet viselt.

Christine Riviere-t letartóztatták és most terrorizmus támogatása címén tíz év börtönre ítélték. Ez a maximális büntetés Franciaországban a terrorizmus támogatásáért.
A propagandán kívül felrótták azt is az emír mamájának, hogy rendszeresen pénzt vitt fiának, az Iszlám Állam emírjének. Akinek a fő feladata újabb dzsihádharcosok toborzása volt az európai muzulmán közösségekben. Magát az emírt Törökországban csípték el, ahol svéd útlevéllel igazolta magát. Kiderült, hogy a svéd útlevél az Iszlám Állam által elrabolt útlevelek közül került ki. Az emírt kiadták Franciaországnak és hamarosan ő is bíróság elé kerül.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez