Üldözéses jelenetben szabadított ki egy elrabolt férfit egy család Egyiptomban – videó

Egy szíriai üzletembert raboltak el autósok Kairóban, Nasr City városrészben. Egy család szemtanúja volt a jelenetnek és addig üldözte a kocsijával az emberrablók autóját, amíg sikerült azt feltartóztatni.

A család lánya, Jara Alaa El-Din vette fel a telefonjával az üldözést. Miközben parkolóhelyet kerestek, arra figyelt fel, hogy két maszkos férfi ugrik egy autóba, miközben a hátsó ülésen valaki vadul hadonászik a kezével és a lábával, szemmel láthatólag próbál kiszabadulni. A 27 éves angoltanárnő szólt az édesapjának, aki rögtön a gyanús autós nyomába eredet, miközben az édesanyja megállás nélkül kiabált, hogy figyelmeztesse az emberrablásra a járókelőket és autósokat. Megpróbálja rábírni őket arra, hogy állítsák meg a menekülő kocsit. Ami aztán néhány perc után sikerült is.

Az egy pillanatig sem jutott az eszükbe, hogy az emberrablóknál fegyver is lehet – mesélték később egy tévéműsorban. Pedig kiderült, hogy volt. Nem is egy. De szerencsére nem használták. A család elmondta azt is, hogy a megmentett szíriainak sebek borították a testét. A városrész rendőrfőnöke, Wael Ghanem megerősítette a sajtónak, hogy a két, büntetett előéletű, huszonéves emberrablót őrizetbe vették. A 30-as éveiben járó szíriai üzletembert, akinek ruhagyára van Egyiptomban, váltságdíj reményében hurcolták (volna) el.

Fotó: a videót készítő Jara Alaa El-Din / Al Ahram

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez