Trump Dél-Koreában, Észak-Koreáról – videó

24 órát tölt Dél-Koreában, ahol a titkosszolgálat attól tart: Észak-Korea újabb rakétakísérletet hajt végre, hogy ezzel megmutassa erejét és bosszantsa az Egyesült Államok elnökét.

A világtól elzárkózó nemzeti kommunista rendszer 53 napja nem hajtott végre rakéta- vagy nukleáris kísérletet, ez a leghosszabb szünet az idén, amikor Kim Dzsongun parancsára felpörögtek az események. Észak-Korea immár hidrogénbombát és interkontinentális rakétákat is kipróbált, tehát elvben nukleáris támadás érheti az Egyesült Államok területét is.

Az észak-koreai fenyegetésre megoldást kell találnunk! – hangsúlyozta Trump az USA legnagyobb dél-koreai támaszpontján. Nem fejtette ki, hogy ez mit jelent. Dicsérte az együttműködést Mun Dzsein elnökkel, annak ellenére, hogy Dél-Korea államfője a tárgyalásos megoldás híve. Korábban közölte: hajlandó elutazni Phenjanba is, hogy találkozzon az ifjú diktátorral, Kim Dzsongunnal. Észak-Korea ifjú ura azonban Donald Trumppal akar találkozni. Erről az USA elnöke azt mondta az őt kísérő újságíróknak: elvben nyitott egy ilyen találkozóra, de annak még nem érkezett el az ideje.

Trump Japánból érkezett Dél-Koreába és innen továbbmegy Kínába. Három amerikai repülőgép-anyahajó sok más csatahajóval együtt hamarosan hadgyakorlatot kezd a Korea körüli vizeken, hogy figyelmeztesse Észak-Korea ifjú diktátorát az erőviszonyokra. Pekingben viszont arra figyelmeztetik Donald Trumpot, hogy a katonai megoldás nem megoldás, mert egy nukleáris konfliktus beláthatatlan következményekkel járna a sűrűn lakott Koreai-félszigeten és a környező államokban.

Fotó: CNBC

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez