Véres szamurájkard – gyilkosság egy japán szentélynél

Két embert megölt, majd magával is végzett egy férfi egy híres tokiói sintó szentélynél, egy negyediket pedig megsebesített. A rendőrség véres szamurájkardot talált a bűntett helyszínén. A háttérben örökségi vita áll.

A gyanúsított először a nővérével, a szentély vezető papnőjével végzett. Akkor ölte meg, amikor a nő kilépett a kocsijából – közölte a rendőrségre hivatkozva a Kyodo hírügynökség. Később egy másik nőt is meggyilkolt, majd a saját életének is véget vetett. A papnő sofőrje megsebesült a támadásban. A helyszínen a rendőrök véres szamurájkardot találtak.

A helyi média szerint egy hosszú ideje tartó örökösödési vita vezetett a gyilkossághoz. A férfi, Sigenaga Tomioka korábban szintén főpap volt, édesapjától vette át a posztot még a kilencvenes években. De 2001-ben elbocsátották, az apa visszavette a tisztséget és a lányát tette meg helyettesének. Ezután a férfi fenyegető leveleket küldött a nővérének, amiért öt évvel később őrizetbe is vették. Amikor 2010-ben az apa nyugdíjba ment, a lánya lett a főpap. A férfi ezt a jelek szerint máig nem tudta feldolgozni.

A sintó Japán ősi vallása. A szóban forgó Tomioka Hacsimangu szentélyt még 1627-ben alapították és minden augusztusban messzi földön híres fesztivált tartanak benne. Az egyik első olyan hely volt, ahol szumóbajnokságokat rendeztek látogatók odacsábítására és pénzgyűjtésre. Ez a szokás még ma is folytatódik sok sintó szentélyben – írja a BBC.

Fotó: a Tomioka Hacsimangu szentély / Wikimedia Commons

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez