Holtan találtak egy milliárdos házaspárt Kanadában

Barry Sherman és felesége, Honey holttestére a pincéjükben bukkant rá egy ingatlanügynök Torontóban. A rendőrség gyanúsnak találja a halálukat.

Barry Sherman az Apotex nevű gyógyszeróriás alapítója és elnöke volt: a cég generikus gyógyszereket gyárt és árul szerte a világon. A milliárdost Kanada egyik leggazdagabb embereként tartották nyilván, de híres volt jótékonykodásáról is.

Erőszakos behatolásnak nem találták nyomát a rendőrök, a helyi média szerint egyelőre senkit nem keresnek az üggyel összefüggésben. Az egyik nyomozó azt mondta a CBC televíziónak, hogy egyelőre azt vizsgálják, történt-e idegenkezűség.

“Nem találok szavakat” – írta az üggyel kapcsolatban Ontario állam egészségügyi minisztere, Eric Hoskins. De részvétét fejezte ki Justin Trudeau miniszterelnök és több más politikus is.

A rendőrség szóvivője szerint röviddel péntek dél előtt hívták ki a mentőket és a rendőröket a házhoz. A pár nemrégiben hirdette meg eladásra a luxusotthont és a holttesteket az az ügynök találta meg, akit azért hívtak, hogy készítse elő nyilvános bemutatásra az 5,4 millió USA dollárért kínált ingatlant.

Shermanék négy gyereket hagytak hátra. Az 1974-ben alapított Apotex mára a világ 7. legnagyobb gyógyszergyártójává nőtte ki magát, elnökének nettó személyes vagyona a Forbes magazin szerint 3,2 milliárd dollár volt.

Fotó: Toronto Star

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez