Dinoszauruszra hasonlító állati tetemet találtak Indiában

A rejtélyes lényt egy 35 éve érintetlen területen találták. A kutatók még vizsgálják, hogy mivel lehet dolguk, a tetemet szénizotópos kormeghatározásnak is alávetik.

Rendkívül jó állapotban fennmaradt, dinoszauruszra hasonlító állat tetemét találták meg egy kis indiai városban, Jaspurban. A Daily Mail beszámolója szerint a csontokon még húsmintákat is felfedeztek, megállapítani azonban még nem sikerült, hogy milyen lényről van szó. A maradványokra egy 35 éve érintetlen területen bukkantak rá, majd elemzésre küldték őket, hogy kiderüljön, mivel lehet dolguk. “Úgy néz ki, mint egy dinoszaurusz, de nem mondhatunk semmit, amíg az összes tesztet el nem végezzük” – mondta Dr Parag Madhukar Dhakate, az Indiai Erdészeti Szolgálat munkatársa a tetemről, amit szénizotópos kormeghatározásnak is alávetnek, hogy megtudják, melyik korszakból származik.

000dino

Az ehhez hasonló, ma ismert kisméretű dinoszauruszok ugyanis 65 millió évvel ezelőtt kihaltak, és az lehetetlennek tűnik, hogy a csontváz ilyen jó állapotban maradt volna fenn, anélkül, hogy fosszilizálódott volna. Az egyetlen lehetséges megoldás, hogy ha valóban dinoszauruszról van szó, akkor korábban kémiai módszerekkel konzerválták. Ebben az esetben viszont érthetetlen, hogyan került az egykori elektromos elosztóállomás helyszínére, ahol megtalálták. Más elméletek szerint azonban egy genetikai betegség miatt torzult kecske teteme lehet, és szó sincs dinoszauruszról. A paleontológusok véleménye és a kormeghatározás eredménye lehet a megoldás a rejtélyre, a vizsgálatok azonban még tartanak.

Fotó: Pen News

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez