Fociőrület – hitelkonstrukciót dolgoztak ki az egyiptomi bankok az oroszországi vébére

Szurkolj az egyiptomi válogatottért a helyszínen, fizetni ráérsz később! – ajánlják az ottani pénzintézetek.

A 2018-as oroszországi labdarúgó vébé az egyiptomi bankok kreativitását is beindította. Szurkolj a nemzeti válogatottért – kérik hirdetéseikben. A Banque Misr (Egyiptomi Bank) olyan, 6 év futamidejű hitelkonstrukciót kínál, amilyent a hazai és a külföldi turizmus felpezsdítésére dolgozott ki. Ezt igénybe veheti gyakorlatilag bárki, dolgozzon a kormányzati, állami vagy magánszektorban, legyen vállalkozó vagy alkalmazott, esetleg nyugdíjas.

A patinás pénzintézet példáját más bankok is készek követni: már jelezték, hogy ők is hasonló konstrukciókkal állnak elő pillanatokon belül.

Kereslet vélhetően lesz: a FIFA felmérése szerint Egyiptom ott van az első tízben azok között az országok között, ahonnét a legtöbben készülnek az oroszországi eseményre. Melyen a jegyárak többnyire 105 és 365 dollár között mozognak, a döntő legdrágább belépői pedig 1100 dollárba kerülnek. Bár nyilván nem ez a legnagyobb tétel egy szurkolói úton.

A FIFA hivatalos vébé-weboldalának indulása után alig néhány óra alatt több mint 1 millió 300 ezren jelezték, hogy igényt tartanának jegyre. Azóta a szám 3 és félmillióra nőtt, egyedül a június 14-i nyitómeccsre 150 ezren volnának kíváncsiak. A legtöbb rendelés Argentínából, Peruból, Mexikóból, az Egyesült Államokból, Kolumbiából, Brazíliából, Marokkóból, Kínából, Lengyelországból és Egyiptomból futott be.

Forrás: Al Arabiya

Fotó: Flickr

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez