Tiszta óvoda: nekem nagyobb bombám van!

Mint az óvodában, olyan párbeszédet folytat az Egyesült Államok elnöke és Észak-Korea ifjú diktátora. Donald Trump Twitteren közölte a világgal, hogy neki nagyobb bombája van és az működik is. Kim Dzsongun mindeközben megpróbálta megbontani az USA és Dél-Korea szövetségét. Ennek nyomán párbeszéd kezdődhet a két Korea között, miközben mind Trump, mind pedig Kim Dzsongun atomháborúval fenyegetőzik.

Január 9-ét javasolja a tárgyalás időpontjának Dél-Korea, mely kedvezően fogadta Kim Dzsongun újévi ajánlatát. Észak-Korea idén ünnepli fennállásának 70. évfordulóját, és ezért mondta azt újévi köszöntőjében az ifjú diktátor, hogy 2018 a fordulat éve lehet az észak-déli kapcsolatokban.

Észak-Korea sportolói részt vesznek a dél-koreai téli olimpián – közölte újévi köszöntőjében a duci diktátor. Kim Dzsongun békülékeny hangot ütött meg Dél-Koreával szemben, de fenyegetően lépett fel Amerikával szemben. “Az íróasztalomon ott az atomgomb. Ez nem fenyegetés, hanem tény. Mint ahogy az is tény, hogy el tudjuk érni az Egyesült Államok területét”. Dél-Koreával kapcsolatban a diktátor sokkal békülékenyebb volt: “javítanunk kell a kapcsolatokat, hogy 2018 a fordulat éve legyen Észak és Dél között!”

Fotó: Army. mil

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez