Párizsi iszlamista terrorista pere Brüsszelben

Több mint háromszáz rendőr védi azt a bírósági épületet a belga fővárosban, ahol ma kezdődött Salah Abdeslam pere. A marokkói származású francia állampolgársággal rendelkező iszlamista terrorista az egyetlen túlélője a 2015 novemberi párizsi terrorakciónak, az öngyilkos kommandó minden más tagja meghalt.

Salah Abdeslamnak is meg kellett volna halnia, de nem működött az a robbanómellény, melyet az Iszlám Államtól kapott. Az iszlamista terrorista a Bataclan színházban vett részt a tömegmészárlásban, majd Belgiumba menekült. Ott fogták el a rendőrök tűzharc után. Ezért a tűzharcért áll most bíróság előtt Brüsszelben.

Három iszlamista terrorista rejtőzködött egy lakásban Belgiumban, ahol a rendőrök rajtuk ütöttek. Három rendőr meghalt, egy terroristát lelőttek. Két másik elmenekült, de később elfogták őket. Belgium kiadta Salah Abdeslamot Franciaországnak. A terrorista így francia börtönben üldögél – magánzárkában. Minden nap a francia börtönből szállítják át Brüsszelbe – szigorú őrizet mellett. Ügyvédje szerint a terrorista félig-meddig megőrült. Kezdetben Salah Abdeslam úgy nyilatkozott, hogy hajlandó együttműködni a hatóságokkal, de később ezt az ajánlatot visszavonta. Belgiumban a per négy napig tart. A fő cél az, hogy úgy adjuk át Salah Abdeslamot a francia bíróságnak, hogy az ki tudja őt kérdezni a párizsi terrorakcióról – nyilatkozta egy belga bíró, aki ítélkezik a párizsi iszlamista terrorista perében Brüsszelben.

Fotó: Midland Reporter-Telegram

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez