Terrorizmus támogatásáért perli a Twittert és a Facebookot a párizsi terrortámadások egyik túlélője

Azzal vádolja a cégóriásokat, hogy segítették az Iszlám Államot a terjeszkedésben, hiszen a felületeiken kommunikáltak egymással és a világgal a terroristák.

Mandy Palmucci online technológiai tanácsadóként dolgozik az Egyesült Államokban, 2015-ben hajszálon múlt az élete, ő is ott volt a párizsi La Belle Equipe kávézóban, ahol 19 embert öltek meg iszlamista terroristák.

Az amerikai nő most beperelte a Twittert, a Facebookot és a Google-t is, szerinte ezek a platformok a felelősek azért, hogy a terroristák terjeszkedni tudtak. A Chicagói Szövetségi Bíróságnak benyújtott vádiratban az is szerepel, hogy a terrorszervezet arra is használta a közösségi médiumokat, hogy ott ünnepeljék meg a nagyobb támadásokhoz vezető kisebb akcióikat és hogy a párizsi merényletek elkövetőit celebstátuszba emeljék. A nő azzal is vádolja a cégóriásokat, hogy a felületeiket az Iszlám Állam adománygyűjtésre használta és ők maguk is profitáltak a terroristák által közölt tartalmakból a bennük elhelyezett hirdetéseken keresztül – írja a Chicago Sun Times.

A Facebook szóvivője nyilatkozatban reagált a vádakra. Együttérzését fejezte ki az áldozatoknak és családjaiknak, valamint jelezte, hogy elkötelezettek a felhasználók biztonsága iránt, amint jelentenek nekik valamilyen gyanús tartalmat, megkezdik a kivizsgálását. A cégnél jelenleg körülbelül 150-en foglalkoznak a terrorista tartalmak kiszűrésével. A Twitter és a Google még nem reagált.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez