Már nem mumus a munkanélküliség

1,7 gyerek a gyerekvállalási kedv átlaga a Kárpát-medencében – hangzott el a Magyar fiatalok a Kárpát-medencében elnevezésű fórumon a Bethlen Gábor sátorban, ahol Illés Boglárka helyettes államtitkár (EMMI), Hajnal Virág főosztályvezető (Nemzetpolitikai Államtitkárság), Székely Levente kutatási igazgató, Szabó Júlia szociológus és Vita Emese kutató beszélgettek a magyar fiatalok helyzetéről.

Illés Boglárka helyettes államtitkár elmondta: a társadalmi megközelítést illetően abban lehet segíteni a fiataloknak, hogy a munkaerőpiacra mihamarabb beléphessenek. Ezek a törekvések sikeresek. A 2016 őszi adatfelvétellel készült Magyar Ifjúság Kutatás újdonsága: a fiatalok már nem érzik úgy, hogy a munkanélküliség a legfontosabb problémák között lenne.

IMG_9949

Hajnal Virág arról számolt be, hogy a Nemzetpolitikai Államtitkárság minél több magyar fiatalt meg akar szólítani programjaival. Nemcsak azokat, akik már korábban részt vettek ezek bármelyikén, hanem újakat is, hisz esetükben látványos eredményeket lehet elérni a szülőföldön boldogulás segítésében.

A demográfiai trendekről szólva Illés Boglárka kiemelte: a fiatalok kevesebb mint 10 százaléka mondta, hogy nem szeretne családot.

 

IMG_9947
(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez