Betiltotta a francia parlament az okostelefon használatát az iskolákban

Emmanuel Macron teljesítette választási ígéretét. Ősztől tilos a mobil telefonok, tabletek vagy okosórák használata az általános iskolában. A középiskolák esetében a törvény lehetővé, de nem kötelezővé teszi a tilalmat.

Hosszú vitára tettek pontot a döntéssel a francia honatyák. Számtalan érv hangzott el a mobiltelefonok használata mellett és ellen. Sokan a középiskolákban is be akarták tiltani a modern kommunikációs eszközöket. Ezt a kockázatot végül is nem vállalta fel a kormánypárt, mert tartott attól, hogy elveszíti a népszerűségét a fiatalok körében.

A 40 éves Emmanuel Macron az első francia elnök, aki profi módon használja az okostelefont és a többi modern kommunikációs eszközt. Nagyon fontosnak tartja, hogy Franciaország és az Európai Unió csökkentse a lemaradását ezen a téren. Ezért nagykövetet nevezett ki a Szilícium-völgybe! Kaliforniában a francia diplomatának az lesz a feladata, hogy az informatikai forradalom legújabb eredményeit megismerje és továbbítsa Franciaországba. Ezenkívül segítenie kell azokat a francia startup cégeket, melyek a Szilícium-völgyben akarnak boldogulni az Egyesült Államokban.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez