Venezuela: a lakosság éhezik, az elnök luxusétteremben dőzsöl – videó

Nicolás Maduro elnök vígan falatozik egy luxusétteremben Isztambulban – ez a videó felháborodást váltott ki hazájában, ahol a lakosság többsége nyomorog. Főként azért, mert az infláció elérheti akár az egymillió százalékot is az év végéig. Mit keresett Maduro elnök Isztambulban?

Venezuela elnöke kalapozik: Kínában járt, hogy pénzt szerezzen csődbe jutott országának. Kína Venezuela legnagyobb hitelezője, tehát Pekingnek is érdeke, hogy a baloldali populista rendszer ne bukjon meg. Li Ko-csiang kínai miniszterelnök minden támogatást megígért Venezuela elnökének, de konkrétumokba nem bocsátkozott arról, hogy meghosszabbítanak-e egy 5 milliárd dolláros kölcsönt, melynek visszafizetésére Venezuela képtelen. De új kínai befektetőket is megpróbált hazájába édesgetni a venezuelai elnök.

Pekingből hazafelé tartva állt meg Maduro Isztambulban. Ahol is filmre vették, ahogy a Nusr-Et steak-vendéglőben falatozik és szivarozik a first lady társaságában. A videót a vendéglő tulajdonosa, a sültet fekete pólóban és napszemüvegben vagdosó férfi tette ki az Instagramra. Sokan hördültek fel erre Venezuelában. A videó lekerült, a felháborodás azonban csak nőtt. “Miközben a venezuelaiak szenvednek, sőt meghalnak az éhezéstől, addig Nicolas és Cilia Maduro a világ egyik legdrágább vendéglőjében élvezik az életet” – mondta az egyik száműzött politikus. Akinek egyik kollégája szerint az eldőzsölt dollárokból inkább gyógyszert és élelmet kellene venni a hiperinfláció sújtotta ország nélkülöző lakóinak. Erre viszont – tette hozzá – az elnök nemet mond.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez